Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banán Monique módra recept

Banán Monique módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Habcsók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg kristálycukor
    • 9 dkg porcukor
    • 2 dkg étkezési keményítő
    • 1 evőkanál vanília aroma

    Töltelék:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 3 dkg vaj
    • 5 dl zsíros habtejszín

    Tetejére:

    • 3 banán
    • 20 dkg ét vagy tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük.

    A masszát habzsákba kanalazzuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, hogy kb milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb 1 óra alatt megsütjük.

    A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban és rácsra helyezzük (természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik).

    Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat és fél dl tejszínt ráöntünk. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt a maradék habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük.

    A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá