Banán Monique módra recept

Hozzávalók:
Habcsók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 9 dkg porcukor
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 evőkanál vanília aroma
Töltelék:
- 10 dkg kristálycukor
- 3 dkg vaj
- 5 dl zsíros habtejszín
Tetejére:
- 3 banán
- 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük.
A masszát habzsákba kanalazzuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, hogy kb milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb 1 óra alatt megsütjük.
A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban és rácsra helyezzük (természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik).
Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat és fél dl tejszínt ráöntünk. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a maradék habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük.
A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »