Banán Monique módra recept

Hozzávalók:
Habcsók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 9 dkg porcukor
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 evőkanál vanília aroma
Töltelék:
- 10 dkg kristálycukor
- 3 dkg vaj
- 5 dl zsíros habtejszín
Tetejére:
- 3 banán
- 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük.
A masszát habzsákba kanalazzuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, hogy kb milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb 1 óra alatt megsütjük.
A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban és rácsra helyezzük (természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik).
Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat és fél dl tejszínt ráöntünk. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a maradék habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük.
A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »