Hozzávalók:
Habcsók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük.
A masszát habzsákba kanalazzuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, hogy kb milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb 1 óra alatt megsütjük.
A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban és rácsra helyezzük (természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik).
Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat és fél dl tejszínt ráöntünk. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a maradék habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük.
A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve díszítjük.