Bagolyszem recept

Elkészítése:
Legcélszerűbb először a tölteléket elkészíteni, mert utána a tennivalók gyorsan követik egymást.
Töltelék készítése:
A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a darált dióhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot, a fahéjat, majd óvatosan hozzádolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Tészta készítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákockázzuk a margarint. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Míg ez felfut, addig a lisztben elmorzsolgatjuk a margarint. Beledobjuk a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat és a három tojássárgáját. Hozzáadjuk az élesztőt is, és kézzel alaposan összedolgozzuk szép egyneműre a tésztát.
Ketté vágjuk. Az egyik gombócot letakarjuk, a másikat lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Két szélét sorba rakjuk a meggyel, majd feltekerjük úgy, hogy a két meggyes rész között azért maradjon elég hely a diós tölteléknek is. Ráhalmozzuk a diós tölteléket, eligazgatjuk kanállal, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük.
Ugyanezt megismételjük a másik tésztadarabbal is. Mire elkészülünk, bemelegszik a sütő, betesszük és szép világosra sütjük. Nem kell sötétre pirítani, ha az alja aranybarna, készen van.
Porcukorral megszórjuk, és kb. 2 cm-es széles szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »