Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagolyszem recept

Bagolyszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 kk só
    • 1 tk cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

     

    • 1 üveg meggybefőtt lecsepegtetve
    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Legcélszerűbb először a tölteléket elkészíteni, mert utána a tennivalók gyorsan követik egymást.

    Töltelék készítése:

    A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a darált dióhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot, a fahéjat, majd óvatosan hozzádolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    Tészta készítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákockázzuk a margarint. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Míg ez felfut, addig a lisztben elmorzsolgatjuk a margarint. Beledobjuk a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat és a három tojássárgáját. Hozzáadjuk az élesztőt is, és kézzel alaposan összedolgozzuk szép egyneműre a tésztát.

    Ketté vágjuk. Az egyik gombócot letakarjuk, a másikat lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Két szélét sorba rakjuk a meggyel, majd feltekerjük úgy, hogy a két meggyes rész között azért maradjon elég hely a diós tölteléknek is. Ráhalmozzuk a diós tölteléket, eligazgatjuk kanállal, majd egy sütőpapíros tepsire tesszük.

    Ugyanezt megismételjük a másik tésztadarabbal is. Mire elkészülünk, bemelegszik a sütő, betesszük és szép világosra sütjük. Nem kell sötétre pirítani, ha az alja aranybarna, készen van.

    Porcukorral megszórjuk, és kb. 2 cm-es széles szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá