Babapiskótás mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mézes lapok:
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 40 dkg finomliszt
Krém:
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
Rétegezéshez:
- 20 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- dió nagyságú vaj
- 3 evőkanál forró víz
Elkészítése:
Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz). Kettéosztjuk.
Kb. 35×35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!
A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni!!
Amíg a puding hűl, addig elkészíthetjük hozzá a vajkrémet. A margarint/vajat, porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot egy tálba tesszük. Habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, és krémesre keverjük.
A krém felét rákenjük az egyik mézes lapunkra, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákkal lefedjük. Erre óvatosan rákenjük a krém másik felét. A másik mézeslappal lefedjük, óvatosan rányomkodjuk. Folpackkal körbetekerjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.
Másnap reggel elkészítjük rá a csokimázat. A csokimáz összetevőit egy kis lábosba tesszük, és kis lángon összemelegítjük. Még forrón a süteményünk tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
Ezután már szeletelhetjük! :)
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
A babapiskótás mézes krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 11 g