Babapiskótás mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Mézes lapok:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt

Krém:

  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

Rétegezéshez:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál rumaroma

Máz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • dió nagyságú vaj
  • 3 evőkanál forró víz

Elkészítése:

Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük.  A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz). Kettéosztjuk.

Kb. 35×35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!

A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni!!

Amíg a puding hűl, addig elkészíthetjük hozzá a vajkrémet. A margarint/vajat, porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot egy tálba tesszük. Habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, és krémesre keverjük.

A krém felét rákenjük az egyik mézes lapunkra, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákkal lefedjük. Erre óvatosan rákenjük a krém másik felét. A másik mézeslappal lefedjük, óvatosan rányomkodjuk. Folpackkal körbetekerjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.

Másnap reggel elkészítjük rá a csokimázat. A csokimáz összetevőit egy kis lábosba tesszük, és kis lángon összemelegítjük. Még forrón a süteményünk tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

Ezután már szeletelhetjük! :)

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept