Hozzávalók:
Mézes lapok:
Krém:
Rétegezéshez:
Máz:
Elkészítése:
Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz). Kettéosztjuk.
Kb. 35×35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!
A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni!!
Amíg a puding hűl, addig elkészíthetjük hozzá a vajkrémet. A margarint/vajat, porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot egy tálba tesszük. Habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, és krémesre keverjük.
A krém felét rákenjük az egyik mézes lapunkra, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákkal lefedjük. Erre óvatosan rákenjük a krém másik felét. A másik mézeslappal lefedjük, óvatosan rányomkodjuk. Folpackkal körbetekerjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.
Másnap reggel elkészítjük rá a csokimázat. A csokimáz összetevőit egy kis lábosba tesszük, és kis lángon összemelegítjük. Még forrón a süteményünk tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
Ezután már szeletelhetjük! :)
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept