Aszalt szilvás, unicumos, krémes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 10 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 200 g aszalt szilva
- 4 cl unicum
A kakaós–unicumos krémhez:
- 4 dl tejszín
- 1,5 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 2 cl unicum
A bevonáshoz:
- 125 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- pár aszalt szilva a díszítéshez
Elkészítése:
A piskóta hozzávalói egy 40*25 cm-es tepsire értendőek!
Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. 4 cl aszalt szilvás unicummal összekeverjük és többször megforgatjuk. Míg a piskótát kikeverjük, állni hagyjuk!
A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadagoljuk a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszából 3 csíkot teszünk a tepsibe (nagyjából 2/3 rész). A megmaradt 1/3 részbe kakaóport keverünk, ezt öntjük a fehér részek közé, majd kanál nyelével „márványozzuk”. Hosszanti és kereszt irányban húzzuk a kanál nyelét. Rászórjuk az aszalt szilvát és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A krémhez a tejszínt felverjük és porcukrot, kakaóport, valamint unicumot keverünk bele.
Mikor a piskóta megsült, kihűlés után sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Két lapba vágjuk a tésztát, maj a felső részt félretesszük. Az alsó részt megkenjük az elkészült krémmel. A félretett lapot rátesszük a krémre.
Az étcsokoládéból és vajból mázat készítünk, amibe először a fogpiszkálóra tűzött szilvákat mártjuk, amikkel a kész sütit díszítjük. Ezeket sütőpapírra rakjuk kihűlni. A mázzal a süti tetejét bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, aszalt szilvával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »