Aszalt gyümölcsös keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
- csipet só
- fél citrom lereszelt héja
- 1 marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. (Nekem nagyon összeragadtak a kis kockák, így a liszttel alaposan szétmorzsoltam, szétválasztottam őket.) Az összes hozzávalót összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.
Tipp:
Az aszalt gyümölcs nagyon feldobja az egyszerű kekszet. Akár gasztroajándékként is adható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »