Aszalt gyümölcsös keksz recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
- csipet só
- fél citrom lereszelt héja
- 1 marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. (Nekem nagyon összeragadtak a kis kockák, így a liszttel alaposan szétmorzsoltam, szétválasztottam őket.) Az összes hozzávalót összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.
Tipp:
Az aszalt gyümölcs nagyon feldobja az egyszerű kekszet. Akár gasztroajándékként is adható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

