Aszalt gyümölcsös keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Aszalt gyümölcsös keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • csipet só
  • fél citrom lereszelt héja
  • 1 marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. (Nekem nagyon összeragadtak a kis kockák, így a liszttel alaposan szétmorzsoltam, szétválasztottam őket.) Az összes hozzávalót összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.

Tipp:

Az aszalt gyümölcs nagyon feldobja az egyszerű kekszet. Akár gasztroajándékként is adható.