Árvácska recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a pudingport, a másikba a mandula aromát. Egy őzgerinc formába simítjuk a masszákat és egyenként 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűltek akkor félbe vágjuk.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint is, majd jól eldolgozzuk. Az egyik zöld lapot megkenjük a krémmel, ráteszünk egy rózsaszínt és összeragasztjuk. A másik kettővel is így járunk el. A két színes téglalapot is összeragasztjuk úgy, hogy egymás mellett egy rózsaszín és egy zöld legyen.
A piskótához valókat a szokásos módon megsütjük, hogy egy vékonyabb lapot kapjunk. Még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kitekerjük, megkenjük a maradék krémmel, rátesszük a szélére a színes nagy téglalapot és feltekerjük. (Én a tetejét csokimázzal vontam be.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

