Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Árvácska recept

Árvácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 deka cukor
    • 8 deka liszt
    • fél cs sütőpor
    • 1 cs tutit-frutti pudingpor
    • 1 ü mandulaaroma

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek cukor

    Krém:

    • fél l tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a pudingport, a másikba a mandula aromát. Egy őzgerinc formába simítjuk a masszákat és egyenként 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűltek akkor félbe vágjuk.
    A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint is, majd jól eldolgozzuk. Az egyik zöld lapot megkenjük a krémmel, ráteszünk egy rózsaszínt és összeragasztjuk. A másik kettővel is így járunk el. A két színes téglalapot is összeragasztjuk úgy, hogy egymás mellett egy rózsaszín és egy zöld legyen.
    A piskótához valókat a szokásos módon megsütjük, hogy egy vékonyabb lapot kapjunk. Még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kitekerjük, megkenjük a maradék krémmel, rátesszük a szélére a színes nagy téglalapot és feltekerjük. (Én a tetejét csokimázzal vontam be.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá