Árvácska recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a pudingport, a másikba a mandula aromát. Egy őzgerinc formába simítjuk a masszákat és egyenként 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűltek akkor félbe vágjuk.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint is, majd jól eldolgozzuk. Az egyik zöld lapot megkenjük a krémmel, ráteszünk egy rózsaszínt és összeragasztjuk. A másik kettővel is így járunk el. A két színes téglalapot is összeragasztjuk úgy, hogy egymás mellett egy rózsaszín és egy zöld legyen.
A piskótához valókat a szokásos módon megsütjük, hogy egy vékonyabb lapot kapjunk. Még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kitekerjük, megkenjük a maradék krémmel, rátesszük a szélére a színes nagy téglalapot és feltekerjük. (Én a tetejét csokimázzal vontam be.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »