Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angyalszem recept

Angyalszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 vaníliás cukor

    A lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A hempergetéshez:

    • 1 ek kristálycukor
    • 5 dkg durvára tört dió

    A töltéshez:

    • 3-4 ek lekvár

    Elkészítése:

    A tojássárgákat és az egész tojást a cukrokkal, margarinnal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a krémes-habos masszával összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy a fagyasztóba bő fél órára. A lehűlt tésztát két részre osztjuk.

    Dió nagyságú gombócokat gömbölyítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk 3-4 cm távolságra egymástól. Egy fakanál végével a golyók közepét benyomjuk.

    Egy ecsettel körben tojásfehérjével lekenjük, és darabos dióval megszórjuk.

    A másik fele tésztánál is dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, először tojásfehérjébe, utána kristálycukorba mártjuk. Ezeket is sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, fakanállal benyomjuk a közepét, és 190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütjük.

    Még a forrón lekvárt csepegtünk a lyukakba.

    Tipp:

    Fémdobozba téve sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá