Angyalszem recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 2 vaníliás cukor
A lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A hempergetéshez:
- 1 ek kristálycukor
- 5 dkg durvára tört dió
A töltéshez:
- 3-4 ek lekvár
Elkészítése:
A tojássárgákat és az egész tojást a cukrokkal, margarinnal, reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a krémes-habos masszával összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy a fagyasztóba bő fél órára. A lehűlt tésztát két részre osztjuk.
Dió nagyságú gombócokat gömbölyítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk 3-4 cm távolságra egymástól. Egy fakanál végével a golyók közepét benyomjuk.
Egy ecsettel körben tojásfehérjével lekenjük, és darabos dióval megszórjuk.
A másik fele tésztánál is dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, először tojásfehérjébe, utána kristálycukorba mártjuk. Ezeket is sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, fakanállal benyomjuk a közepét, és 190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütjük.
Még a forrón lekvárt csepegtünk a lyukakba.
Tipp:
Fémdobozba téve sokáig eláll.