Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angol szelet recept

Angol szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 dkg szalalkáli
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 5 evőkanál tej
    • 1 vérnarancsaroma vagy piros ételfesték

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    A tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük.

    A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet adunk, a harmadikhoz a vérnarancsaromát vagy piros ételfestéket keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, külön-külön kisütjük.

    A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez és megtöltjük vele a lapokat. Alulra a barna lap, középre a sárga, felülre a rózsaszínű kerül.

    A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét. Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá