Ananászos-barackos szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 l tej
- 40 dkg cukor
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 6 pohár tejföl (150 g egy pohár)
Teteje:
- 1 csomag tortazselé
- 1 doboz ananászkonzerv
- szeletelt mandula a tetejére
Elkészítése:
A lisztet, tojást, vajat, sütőport tésztává gyúrjuk.
A tészta felét vajazott tepsibe nyomkodjuk vizes kézzel. A másik felét a szélére tesszük, minden oldalára kb 2 ujjnyi vastagon.
A pudingot elkészítjük. Melegen hozzáadjuk a tejfölt.
A krémet a tésztára öntjük és a tetejére szórjuk az ananász darabokat.
Nagyon lassú tűzön (én kb 100-120 fokon sütöm) kb 75 percig sütjük.
Akkor jó, ha már nem folyik a krém.
Ha megsült, kihűtjük.
Az ananász levét felfogjuk és abból készítjük el a zselét. Ráöntjük a kihűlt tésztára.
Tetejére mandula szeleteket szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »