Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-barackos szelet recept

Ananászos-barackos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 cs sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 1 l tej
    • 40 dkg cukor
    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 6 pohár tejföl (150 g egy pohár)

    Teteje:

    • 1 csomag tortazselé
    • 1 doboz ananászkonzerv
    • szeletelt mandula a tetejére

    Elkészítése:
    A lisztet, tojást, vajat, sütőport tésztává gyúrjuk.
    A tészta felét vajazott tepsibe nyomkodjuk vizes kézzel. A másik felét a szélére tesszük, minden oldalára kb 2 ujjnyi vastagon.
    A pudingot elkészítjük. Melegen hozzáadjuk a tejfölt.
    A krémet a tésztára öntjük és a tetejére szórjuk az ananász darabokat.
    Nagyon lassú tűzön (én kb 100-120 fokon sütöm) kb 75 percig sütjük.
    Akkor jó, ha már nem folyik a krém.
    Ha megsült, kihűtjük.
    Az ananász levét felfogjuk és abból készítjük el a zselét. Ráöntjük a kihűlt tésztára.
    Tetejére mandula szeleteket szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá