Ananászos-barackos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojás

Töltelék:

  • 1 l tej
  • 40 dkg cukor
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 6 pohár tejföl (150 g egy pohár)

Teteje:

  • 1 csomag tortazselé
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • szeletelt mandula a tetejére

Elkészítése:
A lisztet, tojást, vajat, sütőport tésztává gyúrjuk.
A tészta felét vajazott tepsibe nyomkodjuk vizes kézzel. A másik felét a szélére tesszük, minden oldalára kb 2 ujjnyi vastagon.
A pudingot elkészítjük. Melegen hozzáadjuk a tejfölt.
A krémet a tésztára öntjük és a tetejére szórjuk az ananász darabokat.
Nagyon lassú tűzön (én kb 100-120 fokon sütöm) kb 75 percig sütjük.
Akkor jó, ha már nem folyik a krém.
Ha megsült, kihűtjük.
Az ananász levét felfogjuk és abból készítjük el a zselét. Ráöntjük a kihűlt tésztára.
Tetejére mandula szeleteket szórunk.