Amerikai cukormázas fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 db-hoz
- 250 g liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 g puha vaj vagy margarin
- csipet só
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- kevesebb, mint fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egyet keverünk rajta és letakarva felfuttatjuk meleg helyen.
A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgép segítségével sima tésztát keverünk. Fél órát letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
A fánksütőt olajjal kikenjük. A tésztát habzsákba töltjük (vagy csak simán egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a formába) és karikákat nyomunk a formába úgy, hogy a forma 2/3-ig érjen.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.
Miután kihűlt, díszítjük csokival, cukormázzal stb…
Tipp:
Én itt tejszínes-mogyorós, epres és kókuszos mázat készítettem. Körülbelül 200 g porcukorból készítettem a mázat és egyenként mártottam a fánkokat. Jó étvágyat!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

