Amerikai cukormázas fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 db-hoz
- 250 g liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g puha vaj vagy margarin
- csipet só
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- kevesebb, mint fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egyet keverünk rajta és letakarva felfuttatjuk meleg helyen.
A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgép segítségével sima tésztát keverünk. Fél órát letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
A fánksütőt olajjal kikenjük. A tésztát habzsákba töltjük (vagy csak simán egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a formába) és karikákat nyomunk a formába úgy, hogy a forma 2/3-ig érjen.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.
Miután kihűlt, díszítjük csokival, cukormázzal stb…
Tipp:
Én itt tejszínes-mogyorós, epres és kókuszos mázat készítettem. Körülbelül 200 g porcukorból készítettem a mázat és egyenként mártottam a fánkokat. Jó étvágyat!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »