Amerikai cukormázas fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 db-hoz
- 250 g liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g puha vaj vagy margarin
- csipet só
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- kevesebb, mint fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egyet keverünk rajta és letakarva felfuttatjuk meleg helyen.
A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgép segítségével sima tésztát keverünk. Fél órát letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
A fánksütőt olajjal kikenjük. A tésztát habzsákba töltjük (vagy csak simán egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a formába) és karikákat nyomunk a formába úgy, hogy a forma 2/3-ig érjen.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.
Miután kihűlt, díszítjük csokival, cukormázzal stb…
Tipp:
Én itt tejszínes-mogyorós, epres és kókuszos mázat készítettem. Körülbelül 200 g porcukorból készítettem a mázat és egyenként mártottam a fánkokat. Jó étvágyat!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »