Amerikai bounty keksz recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg csokicsepp vagy apróra vágott csokoládé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük (a csoki kivételével) és elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a margarint.
A tésztát összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a csokit is. Folpackba csomagolva hűtőbe teszük minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is.
A jól lehűtött tésztából diónyi gombócokat készítünk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk kicsit távolabb egymástól.
Ha megvagyunk a formázàssal, akkor minden gombóc tetejét megnyomkodjuk picit egy kávéspohár aljával, hogy kicsit laposabbak legyenek.
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük még puhák a kekszek, de ahogy hűlnek úgy keményednek meg.
Tipp:
Citromhéjjal, citromlével ízesíthetjük még illetve egy kis vanília őrleménnyel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »