Álom szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek cukor
- 4 csapott ek finomliszt
- 15 ml vérnarancs aroma
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz
- 3 dl tej
- 15 ml rumaroma
Máz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
Csokimázhoz:
- 2 tk cukrozatlan kakaópor
- 2 ek cukor
- 3 tk víz
- 1 tk vaj
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az aromát. A sütőport a liszttel elkeverjük, és felváltva a tojáshabbal a felvert tojássárgájához adjuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk.
Krém:
A pudingot felfőzzük a tejjel, a puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Töltelék:
A kekszet apróra tördeljük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Máz:
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével sűrűre keverjük.
Csokimáz:
A kakaót a cukorral, a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, és összefőzzük.
Összeállítás:
Az egyik piskótára kenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, a maradék krémet, végül befedjük a piskótával.
A tészta tetejére simítjuk a fehér mázat, majd a csokoládémázat rácsorgatjuk, és a kés élével csíkokat húzkodunk bele. Hűvös helyen pihentetjük.
Pár óra múlva szeletelhető.