Álom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 1 ek víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek cukor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 15 ml vérnarancs aroma

Krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 3 dl tej
  • 15 ml rumaroma

Máz:

  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé

Csokimázhoz:

  • 2 tk cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 3 tk víz
  • 1 tk vaj

Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az aromát. A sütőport a liszttel elkeverjük, és felváltva a tojáshabbal a felvert tojássárgájához adjuk.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk.

Krém:

A pudingot felfőzzük a tejjel, a puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Töltelék:

A kekszet apróra tördeljük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Máz:

A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével sűrűre keverjük.

Csokimáz:

A kakaót a cukorral, a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, és összefőzzük.

Összeállítás:

Az egyik piskótára kenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, a maradék krémet, végül befedjük a piskótával.

A tészta tetejére simítjuk a fehér mázat, majd a csokoládémázat rácsorgatjuk, és a kés élével csíkokat húzkodunk bele. Hűvös helyen pihentetjük.

Pár óra múlva szeletelhető.