Almatöltelékes francia pirítós recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 8 szelet toast kenyér
- 5 dkg zabpehely
- 1 ek fahéj
- 3-4 ek barnacukor
Töltelék:
- 40 dkg alma meghámozva, kockára vágva
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1 ek fahéj
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 4 dl víz
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. Egy edénybe 4 dl vizet öntünk, belerakjuk az előkészített almát, cukrot vaníliás cukrot és fahéjat. Felforraljuk, addig főzzük, amíg az alma megpuhul, ekkor beleszórjuk a vaníliás pudingot és sűrűre főzzük.
Egy tálban elkeverjük az egész tojásokat a tejjel, tejszínnel és a fahéjjal.
Egy 22*33 cm-es tepsit, jénait kivajazunk és 4 szelet kenyeret beletépkedünk. Ráöntjük a tojásos keverék felét, majd az almatölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta. 4 szelet kenyeret rátépkedünk a tetejére és a maradék tojásos keverékkel leöntjük.
Zabpehellyel és 3-4 ek barnacukorral megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A teteje ropogós, a közepe krémes lesz.
A almatöltelékes francia pirítós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »