Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. Egy edénybe 4 dl vizet öntünk, belerakjuk az előkészített almát, cukrot vaníliás cukrot és fahéjat. Felforraljuk, addig főzzük, amíg az alma megpuhul, ekkor beleszórjuk a vaníliás pudingot és sűrűre főzzük.
Egy tálban elkeverjük az egész tojásokat a tejjel, tejszínnel és a fahéjjal.
Egy 22*33 cm-es tepsit, jénait kivajazunk és 4 szelet kenyeret beletépkedünk. Ráöntjük a tojásos keverék felét, majd az almatölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta. 4 szelet kenyeret rátépkedünk a tetejére és a maradék tojásos keverékkel leöntjük.
Zabpehellyel és 3-4 ek barnacukorral megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A teteje ropogós, a közepe krémes lesz.