Almatöltelékes francia pirítós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almatöltelékes francia pirítós

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 8 szelet toast kenyér
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 ek fahéj
  • 3-4 ek barnacukor

Töltelék:

  • 40 dkg alma meghámozva, kockára vágva
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 4 dl víz

Elkészítése:

Először elkészítjük a tölteléket. Egy edénybe 4 dl vizet öntünk, belerakjuk az előkészített almát, cukrot vaníliás cukrot és fahéjat. Felforraljuk, addig főzzük, amíg az alma megpuhul, ekkor beleszórjuk a vaníliás pudingot és sűrűre főzzük.

Egy tálban elkeverjük az egész tojásokat a tejjel, tejszínnel és a fahéjjal.

Egy 22*33 cm-es tepsit, jénait kivajazunk és 4 szelet kenyeret beletépkedünk. Ráöntjük a tojásos keverék felét, majd az almatölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta. 4 szelet kenyeret rátépkedünk a tetejére és a maradék tojásos keverékkel leöntjük.

Zabpehellyel és 3-4 ek barnacukorral megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A teteje ropogós, a közepe krémes lesz.