Almáspite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 4 ek. cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - csipet só
- annyi tejföl, amennyit felvesz
Töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- ízlés szerint cukor és fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- tojás fehérje a kenéshez
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Hűtőbe téve fél órát pihentetjük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
Az almához ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön összefőzzük, és kihűtjük.
A tésztát két részre osztjuk. Az elsőt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével.
A tetejét bekenjük tojás fehérjével. A tésztát megböködjük egy villával, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Mi a vékony tésztás változatot szeretjük, ezért én gáztepsiben sütöm ezt a mennyiséget.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

