Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás zserbó recept

Almás zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 teáskanál porcukor
    • 1,5 langyos tej
    • 2 dkg élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg liszt

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • 30 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 35 dkg almalekvár
    • őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy teáskanál lisztet és a porcukrot. Amíg felfut addig egy tálba összekészítjük a többi alapanyagot és ha felfutott az élesztőnk akkor azt is beleöntjük. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd három cipót formázunk belőle és meleg helyen pihenni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.

    Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A darált diót összekeverjük a porcukorral és végül a reszelt almával.

    Ezután a cipókat egyesével kb 3 mm vastagra nyújtjuk (mint a zserbónál). Az első lappal kibélelünk egy zsírozott, lisztezett tepsit. Megkenjük lekvárral és rásimítjuk a töltelék felét, megszórjuk kevés fahéjjal és jöhet rá a következő a lap. Ezzel is ugyanúgy járunk el, mint az elsővel, végül befedjük az utolsó lappal.

    Villával sűrűn megszurkáljuk és előmelegített sütőben először 150 fokon sütjük kb 15 percet és utána 180 fokon, amíg szép piros nem lesz a teteje.

    A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és rásimítjuk a sütink tetejére.

    Tipp:

    Természetesen ha valakinek erősebb a sütője, akkor kevesebb ideig kell alacsony hőfokon sütni, mivel az egész sülési folyamat lerövidül. Isteni finom és gyorsan el szokott fogyni. Érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá