Almás zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 teáskanál porcukor
- 1,5 langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg liszt
Töltelék:
- 1 kg alma
- 30 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 35 dkg almalekvár
- őrölt fahéj
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk egy teáskanál lisztet és a porcukrot. Amíg felfut addig egy tálba összekészítjük a többi alapanyagot és ha felfutott az élesztőnk akkor azt is beleöntjük. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd három cipót formázunk belőle és meleg helyen pihenni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A darált diót összekeverjük a porcukorral és végül a reszelt almával.
Ezután a cipókat egyesével kb 3 mm vastagra nyújtjuk (mint a zserbónál). Az első lappal kibélelünk egy zsírozott, lisztezett tepsit. Megkenjük lekvárral és rásimítjuk a töltelék felét, megszórjuk kevés fahéjjal és jöhet rá a következő a lap. Ezzel is ugyanúgy járunk el, mint az elsővel, végül befedjük az utolsó lappal.
Villával sűrűn megszurkáljuk és előmelegített sütőben először 150 fokon sütjük kb 15 percet és utána 180 fokon, amíg szép piros nem lesz a teteje.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és rásimítjuk a sütink tetejére.
Tipp:
Természetesen ha valakinek erősebb a sütője, akkor kevesebb ideig kell alacsony hőfokon sütni, mivel az egész sülési folyamat lerövidül. Isteni finom és gyorsan el szokott fogyni. Érdemes kipróbálni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »