Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás zabpelyhes sütemény recept

Almás zabpelyhes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g zabpehely
    • 1000 g alma (lereszelve)
    • 100 g dió (durvára vágva)
    • 150 g aszalt szilva
    • 2 ek őrölt fahéj
    • csipet só
    • édesítőszer
    • citromlé
    • dió (a tetejére)
    • mazsola (tetejére)
    • olaj (kikenéshez)
    • zsemlemorzsa (leszóráshoz)

    Elkészítése:

    Az almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk. Kettő kisebb tepsit (kb 25*25 cm-es) vékonyan kikenünk olajjal és zsemlemorzsával hintünk. Elosztjuk a masszát és a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodjuk.

    A tetejét megszórjuk durvára tört dióval vagy mazsolával. A diót vagy a mazsolát egy kicsit belesimítjuk a tésztába és forró sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

    Tipp:

    Egyszerű és laktató

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá