Almás-vaníliás krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Almás töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 3 kk fahéj
- 3 ek zsemlemorzsa
Vaníliás krémhez:
- 4 tasak vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 l víz
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán 170 fokos sütőben kisütjük.
Almás töltelék:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, majd 10 percig dinszteljük. Ha nagyon híg, tegyük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.
Vaníliás krém:
A pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.
Összeállítás:
Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a vaníliás krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.