Almás-vaníliás krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Almás töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 3 kk fahéj
- 3 ek zsemlemorzsa
Vaníliás krémhez:
- 4 tasak vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 l víz
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán 170 fokos sütőben kisütjük.
Almás töltelék:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, majd 10 percig dinszteljük. Ha nagyon híg, tegyük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.
Vaníliás krém:
A pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.
Összeállítás:
Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a vaníliás krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »