Almás-túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g leveles tészta
- 500 g túró
- 5 darab alma
- 20 darab babapiskóta (hosszúkás)
- 3 ek kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- fahéj (ízlés szerint)
- citromlé (ízlés szerint)
- tojássárgája (lekenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra almát.
Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg a kisodort tészta közepét megtöltjük. Ha marad az almából, akkor a piskóta tetejére tesszük. A piskótás almát meghintjük fahéjjal. A túrót kikeverjük a cukrokkal, majd a piskóta tetejére simítjuk.
A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik oldallal is betakarjuk (becsomagoljuk a tölteléket) és felvert tojássárgájával kenjük le.
Előre melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Tipp:
Finom volt :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »