Almás-túrós rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g leveles tészta
- 500 g túró
- 5 darab alma
- 20 darab babapiskóta (hosszúkás)
- 3 ek kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- fahéj (ízlés szerint)
- citromlé (ízlés szerint)
- tojássárgája (lekenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra almát.
Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg a kisodort tészta közepét megtöltjük. Ha marad az almából, akkor a piskóta tetejére tesszük. A piskótás almát meghintjük fahéjjal. A túrót kikeverjük a cukrokkal, majd a piskóta tetejére simítjuk.
A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik oldallal is betakarjuk (becsomagoljuk a tölteléket) és felvert tojássárgájával kenjük le.
Előre melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Tipp:
Finom volt :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

