Almás-túrós rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-túrós  rétes

Hozzávalók:

  • 400 g leveles tészta
  • 500 g túró
  • 5 darab alma
  • 20 darab babapiskóta (hosszúkás)
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • citromlé (ízlés szerint)
  • tojássárgája (lekenéshez)

Elkészítése:

A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra almát.

Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg a kisodort tészta közepét megtöltjük. Ha marad az almából, akkor a piskóta tetejére tesszük. A piskótás almát meghintjük fahéjjal. A túrót kikeverjük a cukrokkal, majd a piskóta tetejére simítjuk.

A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik oldallal is betakarjuk (becsomagoljuk a tölteléket) és felvert tojássárgájával kenjük le.

Előre melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

Tipp:

Finom volt :)