Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-túrós kuglóf recept

Almás-túrós kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 100 g margarin
    • 1 citrom héja és leve (a citromlé kb 80 g – 2,56 g CH)
    • 1 savanykás alma (180 g – 12,6 g CH)
    • 50 g mazsola (34 g CH)
    • 150 g tk tönkölyliszt (95,85 g CH)
    • 50 g búza finomliszt (37,3 g CH)
    • 50 g darált dió
    • 1 cs sütőpor
    • 250 g túró
    • 140 g tejföl
    • 100 g xilit (50 g CH)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vanília aroma

    Elkészítése:

    A margarint felolvasztjuk.

    Az almát meghámozzuk és apróra kockázzuk, majd a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével, a mazsolával és a vanília aromával egy kisebb tálban magunk mellé készítjük. Egy másik tálba kimérjük a liszteket és a diót, aztán összekeverjük a sütőporral.

    A legnagyobb tálban kikeverjük a cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a margarint, majd a túrót és a tejfölt. Apránként beleforgatjuk a liszteket, majd az almás keveréket is.

    Jól kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Végezzünk tűpróbát! Csak kihűlés után szeleteljük fel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá