Almás-túrós kuglóf recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 100 g margarin
- 1 citrom héja és leve (a citromlé kb 80 g – 2,56 g CH)
- 1 savanykás alma (180 g – 12,6 g CH)
- 50 g mazsola (34 g CH)
- 150 g tk tönkölyliszt (95,85 g CH)
- 50 g búza finomliszt (37,3 g CH)
- 50 g darált dió
- 1 cs sütőpor
- 250 g túró
- 140 g tejföl
- 100 g xilit (50 g CH)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília aroma
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk.
Az almát meghámozzuk és apróra kockázzuk, majd a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével, a mazsolával és a vanília aromával egy kisebb tálban magunk mellé készítjük. Egy másik tálba kimérjük a liszteket és a diót, aztán összekeverjük a sütőporral.
A legnagyobb tálban kikeverjük a cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a margarint, majd a túrót és a tejfölt. Apránként beleforgatjuk a liszteket, majd az almás keveréket is.
Jól kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Végezzünk tűpróbát! Csak kihűlés után szeleteljük fel!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.