Almás-túrós kuglóf recept

Hozzávalók:
- 100 g margarin
- 1 citrom héja és leve (a citromlé kb 80 g – 2,56 g CH)
- 1 savanykás alma (180 g – 12,6 g CH)
- 50 g mazsola (34 g CH)
- 150 g tk tönkölyliszt (95,85 g CH)
- 50 g búza finomliszt (37,3 g CH)
- 50 g darált dió
- 1 cs sütőpor
- 250 g túró
- 140 g tejföl
- 100 g xilit (50 g CH)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília aroma
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk.
Az almát meghámozzuk és apróra kockázzuk, majd a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével, a mazsolával és a vanília aromával egy kisebb tálban magunk mellé készítjük. Egy másik tálba kimérjük a liszteket és a diót, aztán összekeverjük a sütőporral.
A legnagyobb tálban kikeverjük a cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a margarint, majd a túrót és a tejfölt. Apránként beleforgatjuk a liszteket, majd az almás keveréket is.
Jól kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Végezzünk tűpróbát! Csak kihűlés után szeleteljük fel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »