Almás-túrós kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 100 g margarin
  • 1 citrom héja és leve (a citromlé kb 80 g – 2,56 g CH)
  • 1 savanykás alma (180 g – 12,6 g CH)
  • 50 g mazsola (34 g CH)
  • 150 g tk tönkölyliszt (95,85 g CH)
  • 50 g búza finomliszt (37,3 g CH)
  • 50 g darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 250 g túró
  • 140 g tejföl
  • 100 g xilit (50 g CH)
  • 2 tojás
  • vanília aroma

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk.

Az almát meghámozzuk és apróra kockázzuk, majd a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével, a mazsolával és a vanília aromával egy kisebb tálban magunk mellé készítjük. Egy másik tálba kimérjük a liszteket és a diót, aztán összekeverjük a sütőporral.

A legnagyobb tálban kikeverjük a cukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a margarint, majd a túrót és a tejfölt. Apránként beleforgatjuk a liszteket, majd az almás keveréket is.

Jól kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Végezzünk tűpróbát! Csak kihűlés után szeleteljük fel!