Almás-töltött szívecskék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 26 szívecskéhez:
Linzerhez :
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg liszt
- 1 tk cs sütőpor
- csipet só
- reszelt citrom héja (opcionális)
- hurkapálcikák
Töltelékhez:
- 2 közepes alma
- fél citrom leve
- 2-3 ek cukor
- 1 kk fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
- 6 dkg vaj
- 1 ek darált dió (kekszmorzsa is jó)
Tetejére:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mandulaforgács
- porcukor a szóráshoz (opcionális)
Elkészítése:
A hozzávalókból elkészítjük a linzert (én fél adaggal dolgoztam). Amíg a tészta hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket.
Egy kis lábasban vajat olvasztunk és a kis gerezdekre vágott, megtisztított almánkat puhára pároljuk. Cukorral, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük, majd darált keksszel (vagy dióval) tömörítjük masszánkat.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük
A tésztából szívecskéket szúrunk ki és a lehűlt töltelékből mokkáskanálnyit középre halmozunk. Ezután lefedjük egy másik szívecske tésztával.
A formák közepét villával megszurkáljuk és széleit pedig (szintén a villával) lenyomjuk, mintegy lezárva a töltelék útját :) Óvatosan, az előre vízbe áztatott hurkapálcikákat a szívecskék csücskébe szúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk töltött kis formáinkat, felvert egész tojással lekenjük és mandula forgáccsal csinosíthatjuk. 12-14 perc megsütjük.
Rácsra téve hűlni hagyjuk és végül porcukorral hintjük.