Almás táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 4 db alma
- 1/2 cs vaniliás pudingpor
- 5 dkg cukor 1/2 cs vaniliás cukor
- kevés citromlé
- csipet fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük.
A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befedjük a tetejét is a leveles tésztánkkal, az oldalukat végig kenjük tojásfehérjével, hogy összeragadjanak. Ha mindezzel megvagyunk, olvasztott vajjal megkenjük mindkét felüket és a sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Villámgyorsan elkészül és nagyon finom.
Egy leveles tésztából kb 10 db lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

