Almás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Száraz hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 200 g búzadara
- 180 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
Almás rész:
- 2 kg alma
- 3 csomag vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
Nedves hozzávalók:
- 250 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- csoki reszelve
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük.
A nedves hozzávalókat egy nagyobb kancsóban vagy mérőpohárban összekeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lisztes keverék 1/3-át beleszórjuk a tepsibe, majd ráterítjük az alma 1/3-át és addig folytatjuk a rétegzést, amíg elfogy a lisztes keverék és az alma is. A tejes keveréket újra átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő hozzávalókra.
Kb 1 órán át sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.
A hideg tejszínt keményre felverjük, egyenletesen rákenjük a kihűlt sütire, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »