Almás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Száraz hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 200 g búzadara
- 180 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
Almás rész:
- 2 kg alma
- 3 csomag vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
Nedves hozzávalók:
- 250 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- csoki reszelve
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük.
A nedves hozzávalókat egy nagyobb kancsóban vagy mérőpohárban összekeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lisztes keverék 1/3-át beleszórjuk a tepsibe, majd ráterítjük az alma 1/3-át és addig folytatjuk a rétegzést, amíg elfogy a lisztes keverék és az alma is. A tejes keveréket újra átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő hozzávalókra.
Kb 1 órán át sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.
A hideg tejszínt keményre felverjük, egyenletesen rákenjük a kihűlt sütire, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »