Almás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g sima liszt
- 1 csipet só
- 0,5 tk sütőpor
- 150 g vaj (hideg)
- 6 ek víz (hideg)
Töltelék:
- 5 alma
- 100 g cukor
- 1 ek citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek kukoricakeményítő
- 30 g vaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fahéjas cukor
Elkészítése:
Töltelék készítése:
Az almákat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a cukorral, a citrom levével, őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk 30 percet. Ezután a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és ráöntjük az almát a levével együtt. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
Tészta készítése:
Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, adjuk hozzá a hideg, apróbb darabokra vágott vajat, majd kanalanként a hideg vizet, és gyúrjunk rugalmas tésztát. Csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk hűtőben állni 30 percen át. Ezután ketté vágjuk, és kettő 24 cm átmérőjű kör alakú lapot sodrunk ki. Betesszük hideg helyre pihenni 30 percre.
Összeállítás:
Az egyik lappal kibélelünk egy sütőpapíros tortaformát, megtöltjük az almatöltelékkel, és befedjük a másik lappal. A széleit összenyomjuk, és lekenjük felvert tojással. Megszurkáljuk villával, és megszórjuk fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 170°C-on sütjük 35-40 percig.
A almás sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »