Almás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g sima liszt
- 1 csipet só
- 0,5 tk sütőpor
- 150 g vaj (hideg)
- 6 ek víz (hideg)
Töltelék:
- 5 alma
- 100 g cukor
- 1 ek citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek kukoricakeményítő
- 30 g vaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fahéjas cukor
Elkészítése:
Töltelék készítése:
Az almákat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a cukorral, a citrom levével, őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk 30 percet. Ezután a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és ráöntjük az almát a levével együtt. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
Tészta készítése:
Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, adjuk hozzá a hideg, apróbb darabokra vágott vajat, majd kanalanként a hideg vizet, és gyúrjunk rugalmas tésztát. Csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk hűtőben állni 30 percen át. Ezután ketté vágjuk, és kettő 24 cm átmérőjű kör alakú lapot sodrunk ki. Betesszük hideg helyre pihenni 30 percre.
Összeállítás:
Az egyik lappal kibélelünk egy sütőpapíros tortaformát, megtöltjük az almatöltelékkel, és befedjük a másik lappal. A széleit összenyomjuk, és lekenjük felvert tojással. Megszurkáljuk villával, és megszórjuk fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 170°C-on sütjük 35-40 percig.
A almás sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »