Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a cukorral, a citrom levével, őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk 30 percet. Ezután a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és ráöntjük az almát a levével együtt. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, adjuk hozzá a hideg, apróbb darabokra vágott vajat, majd kanalanként a hideg vizet, és gyúrjunk rugalmas tésztát. Csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk hűtőben állni 30 percen át. Ezután ketté vágjuk, és kettő 24 cm átmérőjű kör alakú lapot sodrunk ki. Betesszük hideg helyre pihenni 30 percre.
Az egyik lappal kibélelünk egy sütőpapíros tortaformát, megtöltjük az almatöltelékkel, és befedjük a másik lappal. A széleit összenyomjuk, és lekenjük felvert tojással. Megszurkáljuk villával, és megszórjuk fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 170°C-on sütjük 35-40 percig.