Almás sütemény recept

Elkészítése:
A tésztához a porcukrot kihabosítjuk alaposan a tojás sárgákkal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. 30 dkg-ot leveszünk a tésztából és mélyhűtőbe tesszük.
A maradék tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, majd megkenjük a lekvárral.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán egyenletesen. A fehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd az alma tetején elsimítjuk. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből és a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a hab tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Megvárjuk míg labgyosra hűl, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »