Almás rácsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1-2 ek tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt citromhéj
- 1 kk só
Töltelék:
- 2 cs vanilíás pudingpor
- kb 1kg alma
- 10-12 ek kristálycukor
- 2 cs vanilíás cukor
- kicsi fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Tejfölből annyit tegyünk hozzá, amennyi éppen szükséges. Ne ragadjon tőle a tészta.
Ha összegyúrtuk fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk hozzá ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fajhéjat és a cukrokat.
A pudingporokat kb 1 dl vízben feloldjuk és mikor az alma felforrt hozzáöntjük állandó keverés mellett és felfőzzük.
Ha netán nagyon sűrű lenne akkor főzés közben adhatunk még hozzá vizet. A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk.
A nagyobbikat egy közepes, kizsírozott tepsibe nyújtjuk, úgy, hogy pereme legyen és beleöntjük az almát. A maradékból rácsokat formázunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

