Almás rácsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1-2 ek tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
- 1 kk só
Töltelék:
- 2 cs vanilíás pudingpor
- kb 1kg alma
- 10-12 ek kristálycukor
- 2 cs vanilíás cukor
- kicsi fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Tejfölből annyit tegyünk hozzá, amennyi éppen szükséges. Ne ragadjon tőle a tészta.
Ha összegyúrtuk fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk hozzá ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fajhéjat és a cukrokat.
A pudingporokat kb 1 dl vízben feloldjuk és mikor az alma felforrt hozzáöntjük állandó keverés mellett és felfőzzük.
Ha netán nagyon sűrű lenne akkor főzés közben adhatunk még hozzá vizet. A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk.
A nagyobbikat egy közepes, kizsírozott tepsibe nyújtjuk, úgy, hogy pereme legyen és beleöntjük az almát. A maradékból rácsokat formázunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.