Almás-pudingos leveles tésztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
Töltelékhez:
- 240 g babapiskóta
- 1200 g reszelt alma
- 3 ek kristálycukor
- őrölt fahéj
- citromlé
Pudinghoz:
- 1200 ml tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (elmaradhat, lekenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).
A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.
A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.
A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).
Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »