Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos leveles tésztában recept

Almás-pudingos leveles tésztában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g leveles tészta

    Töltelékhez:

    • 240 g babapiskóta
    • 1200 g reszelt alma
    • 3 ek kristálycukor
    • őrölt fahéj
    • citromlé

    Pudinghoz:

    • 1200 ml tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (elmaradhat, lekenéshez)

    Elkészítése:

    A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

    A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

    A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.

    A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

    Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá