Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos kocka recept

Almás-pudingos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Omlós tésztához:

    • 45 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
    • 17 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7,5 dl tej

    Almás töltelékhez:

    • 1 kg alma – tisztítva
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az omlós tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, ketté vesszük, és zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük, míg az almás töltelék és a krém elkészül.

    Krém készítése:

    2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A ,aradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és a cukrot. Sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.

    Almás töltelék készítése:

    A megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.

    Összeállítás:

    Az egyik adag tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.

    Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt krémet az almára öntjük.

    Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk a második tésztát, hullámos kiszúróval kivágjuk, amit egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatunk.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

    Miután kihűlt, a kekszek mellett kockára vágjuk.

    A almás-pudingos kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 189 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá