Almás-pudingos kocka recept
Hozzávalók:
Omlós tésztához:
- 45 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 17 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7,5 dl tej
Almás töltelékhez:
- 1 kg alma – tisztítva
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az omlós tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, ketté vesszük, és zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük, míg az almás töltelék és a krém elkészül.
Krém készítése:
2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A ,aradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és a cukrot. Sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.
Almás töltelék készítése:
A megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
Az egyik adag tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.
Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt krémet az almára öntjük.
Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk a második tésztát, hullámos kiszúróval kivágjuk, amit egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatunk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, a kekszek mellett kockára vágjuk.
A almás-pudingos kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 6 g