Almás-pudingos kocka recept

Hozzávalók:
Omlós tésztához:
- 45 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 17 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7,5 dl tej
Almás töltelékhez:
- 1 kg alma – tisztítva
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az omlós tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, ketté vesszük, és zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük, míg az almás töltelék és a krém elkészül.
Krém készítése:
2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A ,aradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és a cukrot. Sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.
Almás töltelék készítése:
A megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
Az egyik adag tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.
Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt krémet az almára öntjük.
Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk a második tésztát, hullámos kiszúróval kivágjuk, amit egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatunk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, a kekszek mellett kockára vágjuk.
A almás-pudingos kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »