Almás-pudingos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-pudingos kocka

Hozzávalók:

Omlós tésztához:

  • 45 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
  • 17 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej

Almás töltelékhez:

  • 1 kg alma – tisztítva
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

Az omlós tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, ketté vesszük, és zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük, míg az almás töltelék és a krém elkészül.

Krém készítése:

2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A ,aradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és a cukrot. Sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.

Almás töltelék készítése:

A megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.

Összeállítás:

Az egyik adag tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.

Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt krémet az almára öntjük.

Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk a második tésztát, hullámos kiszúróval kivágjuk, amit egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatunk.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, a kekszek mellett kockára vágjuk.