Hozzávalók:
Omlós tésztához:
Krémhez:
Almás töltelékhez:
Elkészítése:
Az omlós tésztához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, ketté vesszük, és zárt tálban hűtőszekrényben pihentetjük, míg az almás töltelék és a krém elkészül.
2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A ,aradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és a cukrot. Sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.
A megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.
Az egyik adag tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.
Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt krémet az almára öntjük.
Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk a második tésztát, hullámos kiszúróval kivágjuk, amit egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatunk.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, a kekszek mellett kockára vágjuk.