Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite (glutén- és laktózmentesen is) recept

Almás pite (glutén- és laktózmentesen is)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 14 púpozott ek (gm) lisztkeverék
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 5 ek barna cukor
    • 0,5 (lm) sütőmargarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 5 ek (lm) tejföl

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 5 ek barna cukor
    • 1 ek őrölt fahéj
    • 3 ek (gm) zsemlemorzsa
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk (lm) tejföllel elkeverve

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait addig gyúrjuk, míg szép egynemű tésztát kapunk, ami elválik a tál falától. Lisztje válogatja, lehet, hogy némelyikbe kicsit kevesebb vagy több tejföl kell, így javaslom, hogy indulásnál ne tegyük bele egyből a fent írt mennyiséget, hanem kanalanként adagoljuk. A cél, hogy egy finom, lágy, könnyen formázható állagú tésztát kapjunk. Ha a gyúrással megvagyunk, osszuk két felé, és kendővel letakarva fél órát pihentessük.

    Amíg a tészta pihen, készítsük elő a tölteléket.

    Az almát hámozzuk meg, nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le, és 5-10 percet pihentessük, hogy kiengedje a levét. A cukrot a vaníliás cukorral és a fahéjjal elkeverjük.

    A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Megszórjuk 2 ek zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a kifacsart, cukros fahéjjal elkevert almát. A reszelt alma tetejét megszórjuk a maradék 1 ek zsemlemorzsával, kinyújtjuk a tészta másik felét, ezzel beborítjuk.

    A tetejét megkenjük a tejföllel elkevert tojással, villával megszurkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Jó nassolást!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá