Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítése:
A tészta alapanyagait addig gyúrjuk, míg szép egynemű tésztát kapunk, ami elválik a tál falától. Lisztje válogatja, lehet, hogy némelyikbe kicsit kevesebb vagy több tejföl kell, így javaslom, hogy indulásnál ne tegyük bele egyből a fent írt mennyiséget, hanem kanalanként adagoljuk. A cél, hogy egy finom, lágy, könnyen formázható állagú tésztát kapjunk. Ha a gyúrással megvagyunk, osszuk két felé, és kendővel letakarva fél órát pihentessük.
Amíg a tészta pihen, készítsük elő a tölteléket.
Az almát hámozzuk meg, nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le, és 5-10 percet pihentessük, hogy kiengedje a levét. A cukrot a vaníliás cukorral és a fahéjjal elkeverjük.
A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Megszórjuk 2 ek zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a kifacsart, cukros fahéjjal elkevert almát. A reszelt alma tetejét megszórjuk a maradék 1 ek zsemlemorzsával, kinyújtjuk a tészta másik felét, ezzel beborítjuk.
A tetejét megkenjük a tejföllel elkevert tojással, villával megszurkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó nassolást!