Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 ek. rum
    • csipet só
    • 1 cs sütőpor
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék

    • 2 kg édes alma
    • 6 ek kristálycukor
    • őrölt fahéj
    • őrölt szegfűszeg
    • őrölt csillagánizs
    • őrölt kardamom mag
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb. 4 ek kekszmorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    Az almát meghámozom, majd lereszelem, és citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarom.

    Összekeverem a cukrot a fűszerekkel. Félreteszem, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel bedagasztom. A tepsit vajazom, lisztezem. A tésztát két lapba kinyújtom, az egyiket a tepsibe rakom, és villával megszurkálom, majd megszórom kekszmorzsával és az almát ráterítem, és rászórom a fűszeres cukrot.

    Újra megszórom kekszmorzsával, és ráterítem a másik lapot. Ezt is villával megszurkálom, és végül tojással vékonyan lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom, és kockákra szeletelem. Istenien finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá