Almás pite recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek. rum
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék
- 2 kg édes alma
- 6 ek kristálycukor
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt csillagánizs
- őrölt kardamom mag
- 1 cs vaníliás cukor
- kb. 4 ek kekszmorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
Elkészítése:
Az almát meghámozom, majd lereszelem, és citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarom.
Összekeverem a cukrot a fűszerekkel. Félreteszem, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel bedagasztom. A tepsit vajazom, lisztezem. A tésztát két lapba kinyújtom, az egyiket a tepsibe rakom, és villával megszurkálom, majd megszórom kekszmorzsával és az almát ráterítem, és rászórom a fűszeres cukrot.
Újra megszórom kekszmorzsával, és ráterítem a másik lapot. Ezt is villával megszurkálom, és végül tojással vékonyan lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom, és kockákra szeletelem. Istenien finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

