Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek. rum
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék

  • 2 kg édes alma
  • 6 ek kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt csillagánizs
  • őrölt kardamom mag
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb. 4 ek kekszmorzsa
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:

Az almát meghámozom, majd lereszelem, és citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarom.

Összekeverem a cukrot a fűszerekkel. Félreteszem, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel bedagasztom. A tepsit vajazom, lisztezem. A tésztát két lapba kinyújtom, az egyiket a tepsibe rakom, és villával megszurkálom, majd megszórom kekszmorzsával és az almát ráterítem, és rászórom a fűszeres cukrot.

Újra megszórom kekszmorzsával, és ráterítem a másik lapot. Ezt is villával megszurkálom, és végül tojással vékonyan lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom, és kockákra szeletelem. Istenien finom.