Almás pite recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 8 dkg zsír
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál tejföl
töltelék:
- 1-1,5 kg alma
- 20 dkg porcukor
- fahéj
- 1-2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük és egy kicsit kifacsarjuk a levét. Megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, fahéjat és 1-2 ek sárgabaracklekvárt adunk hozzá. Félretesszük hűlni.
A tésztát két részre osztjuk, majd pite formába nyomkodjuk. A másik részéből elveszünk egy keveset díszíteni, a maradékot kör alakúra nyújtjuk.
A pite formába nyomott tésztát megszurkáljuk villával, majd megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk az almás tölteléket. Rátesszük a kerek tésztát, megszurkáljuk villával, majd kiszúrt formákkal díszítjük. Fél órán át pihentetjük, majd lekenjük tojássárgájával és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »