Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 8 dkg zsír
    • 1 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1-2 evőkanál tejföl

    töltelék:

    • 1-1,5 kg alma
    • 20 dkg porcukor
    • fahéj
    • 1-2 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.

    Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük és egy kicsit kifacsarjuk a levét.  Megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, fahéjat és 1-2 ek sárgabaracklekvárt adunk hozzá. Félretesszük hűlni.

    A tésztát két részre osztjuk, majd pite formába nyomkodjuk. A másik részéből elveszünk egy keveset díszíteni, a maradékot kör alakúra nyújtjuk.

    A pite formába nyomott tésztát megszurkáljuk villával, majd megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk az almás tölteléket. Rátesszük a kerek tésztát, megszurkáljuk villával, majd kiszúrt formákkal díszítjük. Fél órán át pihentetjük, majd lekenjük tojássárgájával és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá