Hozzávalók:
töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük és egy kicsit kifacsarjuk a levét. Megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, fahéjat és 1-2 ek sárgabaracklekvárt adunk hozzá. Félretesszük hűlni.
A tésztát két részre osztjuk, majd pite formába nyomkodjuk. A másik részéből elveszünk egy keveset díszíteni, a maradékot kör alakúra nyújtjuk.
A pite formába nyomott tésztát megszurkáljuk villával, majd megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk az almás tölteléket. Rátesszük a kerek tésztát, megszurkáljuk villával, majd kiszúrt formákkal díszítjük. Fél órán át pihentetjük, majd lekenjük tojássárgájával és 180 fokon 20-25 percig sütjük.