Almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kicsi doboz tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1 ek kristály cukor
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt alma
- ízlés szerint fahéj és cukor vagy édesítőszer
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Egy jól gyúrható, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Az így kapott tésztát két cipóra osztjuk és egy kb 30×40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik cipót. Előzőleg a tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
A tepsibe nyújtott tészta tetejét vékonyan megszórunk keményítővel vagy zsemlemorzsával vagy búzadarával, hogy az alma kifolyt levét megkösse. Ezután mehet rá az édes, fahéjas almatöltelék és a második lappá nyújtott tészta.
A tészta tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Én legalább 15 percig csak alsó sütésen sütöttem a sütit,miután már színt kapott a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »