Almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kicsi doboz tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1 ek kristály cukor
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt alma
- ízlés szerint fahéj és cukor vagy édesítőszer
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Egy jól gyúrható, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Az így kapott tésztát két cipóra osztjuk és egy kb 30×40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik cipót. Előzőleg a tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
A tepsibe nyújtott tészta tetejét vékonyan megszórunk keményítővel vagy zsemlemorzsával vagy búzadarával, hogy az alma kifolyt levét megkösse. Ezután mehet rá az édes, fahéjas almatöltelék és a második lappá nyújtott tészta.
A tészta tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Én legalább 15 percig csak alsó sütésen sütöttem a sütit,miután már színt kapott a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »