Almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kicsi doboz tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 1 ek kristály cukor
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt alma
- ízlés szerint fahéj és cukor vagy édesítőszer
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Egy jól gyúrható, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Az így kapott tésztát két cipóra osztjuk és egy kb 30×40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik cipót. Előzőleg a tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
A tepsibe nyújtott tészta tetejét vékonyan megszórunk keményítővel vagy zsemlemorzsával vagy búzadarával, hogy az alma kifolyt levét megkösse. Ezután mehet rá az édes, fahéjas almatöltelék és a második lappá nyújtott tészta.
A tészta tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Én legalább 15 percig csak alsó sütésen sütöttem a sütit,miután már színt kapott a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

