Almás piskótarolád recept
Hozzávalók:
- 4 sárga alma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 ek olaj
- 1 kk vanília eszencia
- 4 ek víz
- 0,5 citrom leve
- 1 csipet só
Szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. Magházát kivágjuk. Éles V gyalun vékonyan felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd szépen sorban, egymást takarva letesszük az almaszeleteket. Ezután elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük, jó habosra. A habos sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 kanál vizet és az olajat. Csomómentesre kikeverjük. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot és a vanília eszenciát. A kész piskótamasszát a tepsiben lévő almaszeletekre kanalazzuk, és simára elkenjük.
Betesszük az előmelegített, 170 fokos sütőbe sülni. Kb. 15 perc alatt világosra megsütjük az almás piskótánkat. Mikor megsült, kihűtjük, és lehúzzuk róla a papírt. Az almaszeletekkel felfelé feltekerjük a tésztát.
Vastag szeletekre felvágjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A almás piskótarolád kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 3 g