Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás piskótarolád recept

Almás piskótarolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 sárga alma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 mk sütőpor
    • 1 ek olaj
    • 1 kk vanília eszencia
    • 4 ek víz
    • 0,5 citrom leve
    • 1 csipet só

    Szóráshoz:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. Magházát kivágjuk. Éles V gyalun vékonyan felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.

    Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd szépen sorban, egymást takarva letesszük az almaszeleteket. Ezután elkészítjük a piskótát.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük, jó habosra. A habos sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 kanál vizet és az olajat. Csomómentesre kikeverjük. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot és a vanília eszenciát. A kész piskótamasszát a tepsiben lévő almaszeletekre kanalazzuk, és simára elkenjük.

    Betesszük az előmelegített, 170 fokos sütőbe sülni. Kb. 15 perc alatt világosra megsütjük az almás piskótánkat. Mikor megsült, kihűtjük, és lehúzzuk róla a papírt. Az almaszeletekkel felfelé feltekerjük a tésztát.

    Vastag szeletekre felvágjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

    A almás piskótarolád kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 143 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá