Almás piskótarolád recept

Hozzávalók:
- 4 sárga alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 ek olaj
- 1 kk vanília eszencia
- 4 ek víz
- 0,5 citrom leve
- 1 csipet só
Szóráshoz:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. Magházát kivágjuk. Éles V gyalun vékonyan felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd szépen sorban, egymást takarva letesszük az almaszeleteket. Ezután elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük, jó habosra. A habos sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 kanál vizet és az olajat. Csomómentesre kikeverjük. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot és a vanília eszenciát. A kész piskótamasszát a tepsiben lévő almaszeletekre kanalazzuk, és simára elkenjük.
Betesszük az előmelegített, 170 fokos sütőbe sülni. Kb. 15 perc alatt világosra megsütjük az almás piskótánkat. Mikor megsült, kihűtjük, és lehúzzuk róla a papírt. Az almaszeletekkel felfelé feltekerjük a tésztát.
Vastag szeletekre felvágjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A almás piskótarolád kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »