Hozzávalók:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. Magházát kivágjuk. Éles V gyalun vékonyan felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd szépen sorban, egymást takarva letesszük az almaszeleteket. Ezután elkészítjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük, jó habosra. A habos sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 kanál vizet és az olajat. Csomómentesre kikeverjük. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot és a vanília eszenciát. A kész piskótamasszát a tepsiben lévő almaszeletekre kanalazzuk, és simára elkenjük.
Betesszük az előmelegített, 170 fokos sütőbe sülni. Kb. 15 perc alatt világosra megsütjük az almás piskótánkat. Mikor megsült, kihűtjük, és lehúzzuk róla a papírt. Az almaszeletekkel felfelé feltekerjük a tésztát.
Vastag szeletekre felvágjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.