Almás piskótarolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Almás piskótarolád

Hozzávalók:

  • 4 sárga alma
  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 ek olaj
  • 1 kk vanília eszencia
  • 4 ek víz
  • 0,5 citrom leve
  • 1 csipet só

Szóráshoz:

  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. Magházát kivágjuk. Éles V gyalun vékonyan felszeleteljük, majd citromlével meglocsoljuk.

Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd szépen sorban, egymást takarva letesszük az almaszeleteket. Ezután elkészítjük a piskótát.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük, jó habosra. A habos sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, 4 kanál vizet és az olajat. Csomómentesre kikeverjük. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot és a vanília eszenciát. A kész piskótamasszát a tepsiben lévő almaszeletekre kanalazzuk, és simára elkenjük.

Betesszük az előmelegített, 170 fokos sütőbe sülni. Kb. 15 perc alatt világosra megsütjük az almás piskótánkat. Mikor megsült, kihűtjük, és lehúzzuk róla a papírt. Az almaszeletekkel felfelé feltekerjük a tésztát.

Vastag szeletekre felvágjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.