Almás párna recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg túró
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl tej
- 5 ek étolaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Töltelék:
- 50 dkg alma
- 0,5 citrom leve
- 5 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag mazsola
- fahéj
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 dl Amaretto (mandulalikőr)
- 0,5 dl tejszín
- 3 ek víz
Elkészítése:
Először a tölteléket kell elkészíteni, mert kihűtve lehet a tésztába tölteni.
Az almákat meghámozzuk, majd felnegyedeljük. Ezután a magházat eltávolítjuk, és apróra daraboljuk. 0,5 citrom levét ráfacsarjuk, majd jól összekeverjük.
Egy serpenyőbe tesszük a feldarabolt almát, majd hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, a mandulalikőrt, és lassú tűzön kevergetve felforraljuk, 1-2 percig főzzük.
A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett az almához öntjük. 2-3 percig kevergetve besűrítjük. Végül teljesen kihűtjük!!! Ameddig az almás töltelék hűl, el lehet készíteni a tésztát.
Egy tálba beletsszük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Kézi habverővel jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután kézzel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tészta legyen.
Lisztezett felületen, kb. 28 x 48 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, majd 10-12 egyenlő részre elosztjuk a tésztát.
A tojást ketté választjuk, majd a fehérjét kissé felverjük, és megkenjük vele a tésztalapok szélét.
A tésztalapok egyik felére kanalazzuk a kihűlt almás tölteléket, majd a szabadon maradt tésztát 3 helyen párhuzamosan bevágjuk. (Ettől lesz rácsos a teteje.) A berácsozott tésztát ráhajtjuk a töltelékre. A széleit jól lenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezzük a párnácskákat.
Tetejüket a megmaradt tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés, 160 fokon 20 percig sütöttem.)
Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd a tetejét ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.
A almás párna kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »